Cuketa se v posledních letech oprávněně dostává na výsluní, jde totiž o velmi univerzální zeleninu, kterou v kuchyni využijete na mnoho způsobů. Zapečená cuketa patří mezi oblíbené způsoby, jak tuto zeleninu zpracovat. Náš recept je navíc plný proteinů!
Tvarůžky jsou dietní jídlo
Tvarůžky jsou typem zrajícího sýra, který se vyrábí z kyselého tvarohu. Typická je pro ně pikantní chuť a ostřejší vůně, které nemusí být všem příjemné. Co vás ale možná překvapí je jejich pozitivní vliv na naše zdraví.
Obsahují spoustu proteinů (28 g na 100 g výrobku), což z nich dělá skvělou ingredienci pro přípravu fitness receptů. Zároveň mají málo kalorií a minimum tuku, takže se hodí i do dietního stravování. V tvarůžcích najdeme také větší množství vápníku, který podporuje zdraví kostí.
Zapečená cuketa 100✕ jinak
Zapečená cuketa je velmi oblíbený pokrm hlavně v letních měsících. Postup na přípravu zabere jen pár minut a nabízí nekonečné množství obměn. Recept na zapečenou cuketu s kysaným zelím patří mezi ty méně obvyklé, ale zapečená cuketa se skvěle doplňuje i s dalšímu surovinami:
- lilek, rajčata a olivy vykouzlí středomořskou pohodu,
- krémovou pochoutku připravíte kombinací několika druhů sýra (např. čedar nebo niva),
- klasickou jsou vajíčka na všechny způsoby nebo šunka,
- vyzkoušet můžete i kuřecí nudličky na kari.
A jak jednoduše udělat ze zapečené cukety jídlo s vysokým obsahem proteinů? Stačí do směsi, kterou se chystáte cuketu plnit, přidat proteinový prášek. Skvělé jsou různě ochucené Ketofit omelety, ale můžete použít jakýkoliv svůj oblíbený proteinový prášek.