O důležitosti ryb v naší stravě už toho bylo napsáno spousta. To ale neznamená, že musíte jíst stále jen pečené nebo grilované ryby – makrelová pomazánka je skvělou alternativou, jak svůj jídelníček obohatit.

O důležitosti ryb v naší stravě už toho bylo napsáno spousta. To ale neznamená, že musíte jíst stále jen pečené nebo grilované ryby – makrelová pomazánka je skvělou alternativou, jak svůj jídelníček obohatit.
Makrelu dobře oberte a přesvědčte se, že v ní nezůstaly žádné kosti.
Rozmačkejte maso s tvarohem a dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
Nakonec můžete přimíchat lžičku oblíbené hořčice, která podtrhne chuť pomazánky.
Makrela patří v některých částech mezi vůbec nejvíce konzumované ryby. Najdeme ji totiž v blízkosti pobřeží, takže se na ni rybáři rádi zaměřují. Makrelí maso je tmavé a poměrně tučné, překvapí vás svou typickou výraznou chutí. U nás se nejčastěji setkáme s uzenou makrelou nebo makrelou v konzervě – obě tyto varianty jsou pro makrelovou pomazánku vhodné.
Makrely jsou výbornou zásobárnou omega 3 mastných kyselin a také obsahují přibližně 21 % bílkovin. Kromě toho najdeme v makrelách velké množství vitamínu B12 a minerálních látek – selenu, fosforu, hořčíku a železa. To vše dělá z receptu na makrelovou pomazánku dokonalé fitness jídlo.
Samozřejmě ten nejjednodušší postup je namazat si makrelovou pomazánku na oblíbené pečivo, ale existují mnohem zábavnější způsoby servírování, které z tohoto jednoduchého fitness receptu udělají dokonalé party pohoštění.