Králíka na jídelníčku nevidíme tak často, přitom jeho maso je jemné a málo tučné, takže se dobře hodí pro přípravu nejrůznějších dietních pokrmů. Pečený králík na kmíně navíc patří mezi recepty, které se o svou přípravu postarají takřka samy.
Pečený králík na kmíně – dietní recept s proteiny
Nutriční hodnoty
Ingredience, postup
- 1 porce králíka cca 100 – 120 g (např. 1 králičí stehno)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 g másla
- sůl, pepř, kmín
Cibuli nakrájejte na kostičky.
Králičí maso očistěte, omyjte, potřete lisovaným česnekem a přidejte sůl, pepř a kmín.
Na dno pekáče dejte cibuli, položte králíka navrch přidejte máslo. Podlijte vodou.
Pekáč přiklopte a pečte při 180 °C přibližně 90 minut.
Nakonec pekáč odkryjte a dopečte do zlatova.
Králičí maso si zaslouží vaši pozornost
Králičí maso se v našich kuchyních neobjevuje tak často, což je ale velká škoda. Patří mezi málo tučná masa, takže je vhodný pro zdravotní i redukční diety. Nízký je také obsah kalorií, oproti tomu je králičí maso plné proteinů, což z něj dělá vhodnou ingredienci pro nejrůznější fitness recepty.
Králík nabízí vyvážený poměr aminokyselin, také vitamíny řady B, draslík, fosfor, železo a zinek. Pečený králík na kmíně vám tak bude nejen chutnat, ale zároveň přinese i řadu zdravotních benefitů.
Klasické české dobroty v dietní úpravě
Pečený králík se slaninou, kysaným zelím nebo špenátem a knedlíky patří k tradičním českým pokrmům, ale rozhodně jej v této úpravě nemůžeme označit za dietní jídlo. A podobně jsou na tom i další oblíbená česká jídla, omáčky nebo hutné polévky.
Jestli patříte k milovníkům české klasiky, ale chcete zhubnout nebo vám záleží na tom, co jíte, vyzkoušejte Balíček česká kuchyně od Ketofit. Najdete v něm oblíbené pochoutky v low carb úpravě – tedy pouze s minimálním obsahem sacharidů. Můžete si tak pochutnat na svíčkové, kuřeti na paprice nebo kulajdě, aniž byste museli mít obavy o svou postavu. Za zvýhodněnou cenu si na proteinových jídlech Ketofit pochutnají nejen ti, kteří drží keto dietu, ale také sportovci v tréninku.