Běžné pečivo je plné sacharidů a do dietního jídelníčku se zrovna nehodí. Cibulový keto chléb je ale jiný – obsahuje jen 2 g sacharidů v porci. Kromě toho vám dodá zdravé tuky ze slunečnicových semínek, postup na přípravu je snadný a bude vám chutnat.
Cibulový keto chléb plný proteinů
Nutriční hodnoty
Ingredience, postup
- 40 g proteinového pizza těsta Ketofit
- 1 vejce
- 15 g cibule
- 5 g slunečnicových semínek
- 4 g prášku do pečiva
- 20 ml vody
- kmín, sůl, pepř
V misce smíchejte proteinové pizza těsto Ketofit, prášek do pečiva, drcený kmín, pepř a sůl.
Přidejte vejce, vodu a najemno nakrájenou cibuli, vše řádně promíchejte.
Na plech rozprostřete pečicí papír, dejte na něj těsto a lžící vytvarujte ovál. Posypejte slunečnicovými semínky a celým kmínem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechejte chléb vychladnout a můžete podávat.
Cibulový keto chléb jako příloha i hlavní chod
Chléb je jedno z jídel české kuchyně, na které nedáme dopustit. A cibulový keto chléb na tom není jinak. Pečivo má zkrátka v našem jídelníčku roli, kterou máloco dokáže nahradit.
Cibulový keto chléb využijete jako přílohu třeba ke guláši z hlívy ústřičné nebo k hovězímu na houbách. Pečivem můžete doplnit také výživné polévky, ze kterých se tak jednoduše stane hlavní chod. A nesmíme zapomínat ani na pomazánky, které jsou skvělé jako svačina nebo rychlá večeře. Vyzkoušejte třeba naši oblíbenou kedlubnovou pomazánku.
Tip: Když nemáte ani chvilku, kterou byste chtěli strávit v kuchyni, kupte si semínkový keto chleba, který je stejně skvělou přílohou, jako cibulový keto chléb.
V jídelníčku nezapomínejte na vlákninu
Vlákninu řadíme mezi sacharidy a rozdělujeme ji na rozpustnou a nerozpustnou. Ta nerozpustná působí ve střevech jako kartáč a čistí je. Naopak rozpustná vláknina do sebe nasákne vodu a ve střevech nabobtná, takže se cítíte déle sytí.
Vlákninu najdeme také v mnoha potravinách bohatých na bílkoviny, například v luštěninách nebo ořeších a semínkách. Slunečnicová semínka v receptu na cibulový keto chléb můžete nahradit jinými oblíbenými semeny (např. dýňovými) nebo třeba vlašskými ořechy. Můžete je také zamíchat přímo do těsta.